Erityisesti vanhemmat jääkaapit, pakastimet tai jääkaappipakastimet kärsivät sivuseiniin muodostuvasta paksusta jääkerroksesta, joka voi myös ulottua ruokaan (pakastinpalo). Tämä johtuu ennen kaikkea kosteudesta, jota laitteen sisään muodostuu kylmän ilman vuoksi. Tämä voi johtaa siihen, että ovet tai laatikot eivät enää aukea tai sulkeudu kunnolla. Jopa moderneissa laitteissa, joissa on automaattinen sulatustoiminto tai huurtumista estävä tekniikka, kehittyy ohut jääkerros ajan myötä. Toinen haitta: virrankulutus kasvaa tämän myötä voimakkaasti. Säännöllinen sulatus pidentää myös pakastinkaappisi, pakastearkkusi tai jääkaappisi käyttöikää.
Kuivahöyrypesurin avulla voit höyryttää jään pois hetkessä – ja täydellinen puhdistus ja desinfiointi tapahtuu myös samanaikaisesti.
Säilytä pakastettuja ruokia viileässä paikassa
Pakastimen sulatuksen aikana pakastetut elintarvikkeet on säilytettävä viileässä paikassa pilaantumisen estämiseksi. Paras aika tehdä tämä on talvella tai aikaisin keväällä, kun ulkolämpötilat ovat kylmiä. Ruokaa voidaan sitten säilyttää väliaikaisesti parvekkeella tai terassilla. Toinen vaihtoehto on säilyttää pilaantuva ruoka väliaikaisesti viileässä laatikossa tai korissa, jossa on jääpakkauksia.
Sulata pakastin nopeasti kuivahöyrypesurilla
Kylmälaitteet, kuten pakastinkaapit, pakastinarkut tai jääkaapin pakastinosat, on puhdistettava ja sulatettava säännöllisesti – vähintään kerran vuodessa.
Parhaat vinkit keittiön puhdistukseen saat seuraavassa.