Kasvienhoito

Kasvit ja kukat eivät ainoastaan puhdista ilmaa, vaan ne tuovat myös palan luontoa pienimpäänkin kaupunkiasuntoon. Nauttiaksesi näistä elävistä koristeista pitkään, ne tarvitsevat oikeanlaista hoitoa. 

Pölyt pois vihreiltä lehdiltä

Säännöllinen pölynpyyhkiminen on yksi tärkeimmistä huonekasvien hoitovinkeistä. Pölynpyyhkiminen ei ainoastaan saa kasveja näyttämään kauniimmilta, vaan se myös edistää niiden elinvoimaisuutta. Pölykerros vähentää merkittävästi fotosynteesiä ja siten heikentää koko kasvia. Huonekasvit joutuvat selviämään ilman luonnon sadetta, joka luonnossa pesisi lian pois niiden lehdiltä. Niinpä se on nyt sinun tehtäväsi – puhdistaa lehdet asianmukaisesti ja säännöllisesti. 

Erityisesti isolehtiset huonekasvit voivat pölyyntyä erittäin helposti. Pyyhi pölyt joko mikrokuituliinalla tai käytä kuivahöyrypesurin höyrylanssia. Mutta ole erityisen varovainen, kun puhdistat kasveja, jotta et vahingoita yksittäisiä lehtiä. Erityisesti silloin, kun käytät kuivahöyrypesuria, on syytä pitää suurempi etäisyys puhdistettavaan pintaan, jotta lämpötila ei ole kasville liian suuri.

Kosteuta kasvejasi

Huonekasvit itsessään lisäävät ilman kosteutta ja siten takaavat miellyttävän sisäilman. Mutta myös kasvit itse tarvitsevat riittävästi kosteutta kukoistaakseen. Auttaaksesi kasvejasi voimaan hyvin voit säännöllisesti höyryttää niitä kuivahöyrypesurilla. Käytä tällöin Thermostar-pesuria ilman lisälaitteita ja kostuta kasvien lehdet. Sumutettu vesi on todellinen virkistysruiske kasveille. Tämä hoitotoimenpide on erityisen tärkeä kesähelteillä sekä talvella, jolloin lämmitetty sisäilma on kuivaa.

Vinkki: Käsittele kasvejasi virkistävällä sumutesuihkulla aina silloin tällöin.

Täydentävää hoitoa kasveillesi 

Jos kerran jo olet hoitamassa kasvejasi, voit hemmotella niitä kokonaisvaltaisella hoitotoimenpiteellä. Siihen kuuluu mm. kuivuneiden kukkien ja lehtien poisto, tarvittava leikkaus tai muotoilu sekä lisälannoitteen antaminen. Voit myös tarkistaa, ettei kasveissa ole tuholaisia. Puhdista myös kukkaruukku. Kasvit tulisi aika ajoin istuttaa uuteen ruukkuun ja antaa niille uutta, raikasta multaa.

Poista pölyt koko talosta täydellä höyryllä – lue lisää tästä

Lisätietoja!

Tarvikkeisiin

Video: käyttösovellukset

Elinikäistä puhtautta!